Välkommen till Solna Folkets Hus Filmklubb 

Våren 2024
Planerade datum för filmvisning under våren är 29/4 och 27/5.

Prova på erbjudande: För endast 100 kr kan du prova på att komma till filmklubben och se om du vill vara med. 

Medlemskap kostar 200 kr och är personligt. Vi säljer inga enstaka biljetter till filmvisningar utan det är endast medlemskap som gäller. Utöver film och trevligt umgänge med andra filmentusiaster ingår en kopp kaffe/te att njuta av under filmen. I receptionen finns möjlighet att köpa kall dricka och snacks. 

Du anmäler dig och betalar ditt medlemskap i receptionen, vi tar ej emot kontanter men kort och swish går bra. Endast filmvisning för medlemmar. Det går inte att lösa biljetter för enstaka filmer. Medlemskapet är personligt och kan ej överlåtas till någon annan.

Vår filmträffsledare heter Kerstin Grahn och hon har varit medlem hos oss sedan filmklubben startade. Tillsammans väljer ni ut kommande filmer från Swedish film. Aktuella filmer presenteras så snart de är valda.


Varmt välkomna!

 The miracle club

29/4 kl 10.00

Lily, Eileen och Dolly lyckas sällan ta sig bortom vardagssysslor och tidskrävande äkta män i en by i sextiotalets Irland. Plötsligt får de chansen att resa till franska Lourdes, där alla besökare hoppas på personliga mirakel. De tre väninnorna är inget undantag, men om magin skulle utebli trots dopp i det heliga badkarsvattnet kan de ändå unna sig en välförtjänt semester! Samtidigt dyker Chrissie upp i byn för sin mors begravning, och bestämmer sig för att följa med till Lourdes. Hon har inte träffat Lily och Eileen sedan hon lämnade byn som tonåring, och hennes trasiga relation till såväl dem som hennes mamma kommer upp till ytan. Det står snart klart att tiden inte läker alla sår, men miraklernas tid kanske ändå inte är förbi?

Längd: 90 min
Originaltitel: THE MIRACLE CLUB (2023)
Bolag: SCANBOX
Åldersgräns: Barntillåten
Produktionsland: GBR, IRL
Genre: DRAMA,KOMEDI

Kyssen

27 maj kl 10.00

Danmark, 1913, strax före första världskriget. Anton är en nobel ung man mitt inne i sin officersutbildning. En afton blir han inviterad till bal på baron Løvenskjolds praktfulla herrgård. Intet ont anande bjuder han upp baronens vackra dotter Edith, men eftersom hon är lam i båda benen hamnar hon i en ytterst pinsam situation. Plågad av skuldkänslor blir Anton en ofta förekommande gäst på herrgården. Edith förälskar sig snabbt i den charmante kadetten, men hans känslor handlar tyvärr enbart om vänskap och medlidande. Oförmögen att vara ärlig inför Edith snärjer Anton in sig i ett nät spunnet av allt värre lögner och löften som snabbt närmar sig en rent livsfarlig nivå. 

Längd: 116 min
Originaltitel:
 KYSSET (2023)
Bolag: NORDISK FILM
Åldersgräns: Från 11 år
Produktionsland: DNK
Genre: DRAMA,ROMANTIK


Alla Solna Folkets Hus kulturevenemang sker i samverkan med ABF Norra Stockholms län.