Välkommen till Solna Folkets Hus Filmklubb 

Filmstart kl 10.00 Rum 3

Hösten 2022
29/8, 12/9, 26/9, 24/10, 21/11, 12/12

Höstens medlemskap kostar 200 kr för nya medlemmar. Ni som varit medlemmar under våren 2022 tecknar medlemskapet för 150 kr. Som medlem får du gå på alla våra filmvisningar under terminen. Nytt för hösten är att det ingår kaffe/te att njuta av under filmen. 

Hösten träffar kommer efter era önskemål att äga rum på måndagar kl 10.00 istället för fredagar. 

Kommande filmvisning presenteras alltid på vår evenemangssida. Du tar dig in dit via tillbaka-knappen längre ner.

Du anmäler dig och betalar ditt medlemskap i receptionen, vi tar ej emot kontanter men kort och swish går bra. Endast filmvisning för medlemmar, det går inte att lösa biljetter för enstaka filmer. Medlemskapet är personligt och kan ej överlåtas till någon annan.

Vår filmträffsledare heter Kerstin Grahn och hon har varit medlem hos oss sedan filmklubben startade. Tillsammans väljer ni ut kommande filmer från Swedish film som är vår leverantör av filmlicensen. Så fort filmer släpps på DVD så har vi möjligheten att hyra dom till er hos oss!

Hörslinga finns
I rum 3 finns inbyggd hörslinga för er med nedsatt hörsel. 

Varmt välkomna!


Filmprogram

26/9 Dag för dag

"Dag för dag" inleds på ett äldreboende där Tomas von Brömssen spelar den demente Tage. Där finns även Malte som spelas av Sven Wollter och Rut spelad av Marianne Mörck. På äldreboendet får vi möta vårdaren Katrin (Martina Haag) och städaren Simon (William Spetz). Tillsammans beger sig de fem personerna ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan.

Inspelningsår: 2022 Åldersgräns: Från 11 år 
Genre: Drama/komedi Längd: 110 min


24/10 Casablanca

Casablanca - En stad som det är lätt att ta sig in i men svårare att lämna, särskilt om nazisterna är ute efter dig. Motståndsmännens ledare Victor Laszlo tillhör de eftersökta och hans enda hopp är Rick Blaine, en cynisk amerikan som inte fjäskar för någon… särskilt inte Victors hustru, Ilsa, Ricks före detta som krossat hans hjärta. För att Victor ska kunna lämna landet erbjuder sig Ilsa att stanna kvar i hans ställe och den bittre Rick måste avgöra vad som är viktigast – hans personliga lycka eller en massa människors liv.

Inspelningsår: 1942 Åldersgräns: Från 7 år Genre: Drama Längd: 98 min