Solna Konsthall

Solna Konsthall öppnade sina dörrar i mars 2018. Konsthallen är belägen i Solna Folkets Hus lokaler, ett stenkast från Solna Centrum. Lokaler är tillgänglighetsanpassade och belägna på entréplan i fastigheten. Hit är alla som är konstintresserade välkomna för att se all typ av samtidskonst. 

Utbudet i Solna Konsthall varieras med vandringsutställningar med inriktning för alla åldrar, privata konstnärer, samlingsutställningar av föreningar och vår egna återkommande och välbesökta Vårsalong.

Pågående utställning

En veckad tid

29/11 - 20/12
En utställning av konstnären Ellen Eurenius Hallgren som är skapad av material som bär på en historia; tidsavtryck, minnen och berättelser. Läs mer.


Kommande utställningar

Jag kom ensam -Judiska flyktingbarn i Sverige

15/1-2/2
Utställningen handlar om de 500 judiska flyktingbarn som kom till Sverige från Nazityskland genom en internationell räddningsinsats, Kindertransport, i slutet av 1930-talet. Läs mer.

Överlevarna från spanska inbördeskriget

6-20/2
Fotoutställning av Kerstin Ekström med bilder ur hennes bok Överlevarna, där hon vill ge röst åt de förföljda, synliggöra deras engagemang för ett fritt demokratiskt samhälle. Läs mer.

Pippi på Fåglar

15-23 maj
I utställningen Pippi på fåglar får du bekanta dig med olika sorters fåglar. Hoppas du blir nyfiken och också får pippi på fåglar! Mer info inom kort.


Här samlar vi Solna Konsthalls historia. Se vilka utställningar vi haft hos oss.

Skicka in en intresseanmälan till oss.

Solna Konsthall blev utsedd till årets konstarrangör 2019.

Registrera dig på Solna Konsthalls nyhetsbrev

Var säker på att inte missa någon utställning. Registrera dig till Solna Konsthalls nyhetsbrev genom att fylla i din e-post via länken nedan. Registrera dig gärna till Solna Folkets Hus nyhetsbrev också för att ta del av utskick gällande våra andra kulturevenemang.