ABF Seniorakademin Solna är ett nätverk inom ABF Norra Stockholms län i samverkan med Solna Folkets Hus. ABF Seniorakademin erbjuder kunskap, bildning och kultur främst på dagtid. Programmet bjuder på en hel rad föreläsningar och kultur som är beläget i Solna Folkets Hus lokaler en fredag i månaden. 

Vårens datum: 24/2, 24/3, 21/4 och 26/5.
Tid: 12.00-13.00
Pris: 85 kr inkl vegetarisk soppa med bröd, kaffe och kaka. Soppan serveras kl 11.30, innan föreläsningen. Kaffe & kaka finns serverat när föreläsningen är slut.
Biljetter: Köp din biljett här på vår hemsida. Du slussas vidare till nortic.se och betalar där med Klarna. Biljett behöver ej skrivas ut utan ni anger namnet ni bokade biljetterna på när ni kommer.
Begränsat antal platser -köp din biljett innan du kommer.
Tillgänglighetsanpassade lokaler.

Program våren 2023

Prova på Qigong

Fredag 24 mars kl 12.00
Ledare:
Anna Holtenstam

Dagens soppa: Skogssvampsoppa.
Värdar: Anita Lövström, Leila Vanhala Packendorff

Qigong är en rörelse som ger livskraft och en inre balans samtidigt som kroppen blir rörligare och smidigare. Vi kommer att göra rörelser från en form som kallas Tai Chi Qigong (18-formen). Rörelserna är inspirerade av Tai Chi men enklare att utföra. Att träna Qigong är ett mycket bra sätt att få mental avkoppling och på samma gång ta hand om sin kropp, bland annat så mjuknar rörelserna upp muskler och leder och förbättrar balansen. Passar både den som aldrig tidigare har gjort Qigong och för mer erfarna utövare.Ingenting är sant -Men det går att veta bättre

Fredag 21 april kl 12.00
Föreläsare: Pontus Böckman
Dagens soppa: Toscansk tomatsoppa med creme fraiche.
Värdar: Anita Lövström, Leila Vanhala Packendorff

De som lovar dig absoluta ”sanningar” är antagligen vilseledda själva eller ute efter att sälja något – vare sig det är mirakelkurer, religioner eller fake news. Och det är svårt att värja sig – vi har alla en del föreställningar som är helt felaktiga eller åtminstone tveksamma. Hur kan man balansera mellan godtrogenhet å ena sidan och cyniskt förnekande å den andra? Pontus Böckman är ordförande i Vetenskap och Folkbildning, en ideell förening vars syfte är att främja vetenskapligt och rationellt tänkande. Han kommer att förklara varför mycket av det du tror på inte är sant, men också ge tips på hur du kan bli bättre på att genomskåda falska påståenden.


Utomhusaktivitet "Överraskning"

Fredag 26 maj kl 12.00
Värdar:
Anita Lövström, Leila Vanhala Packendorff

Den här dagen kommer vi ha trevligt och umgås utomhus (vid regn håller vi till inomhus på Solna Folkets Hus) Anmäl dig gärna minst två dagar innan för att få mer information vad du behöver tänka på inför dagen.


Vi söker folk till Seniorakademins programgrupp!

Vill du engagera dig i Seniorakademins verksamhet? Ta detta tillfälle att gå med i Solna Seniorakademin programgrupp!
Tillsammans med ABF och Solna Folkets Hus planerar ni Seniorakademins föreläsningar och cirklar.  Vi är redan igång med att planera för hösten 2023, så hör gärna av dig redan nu för att få vara med från start. Varmt välkommen med din intresseanmälan!

 
-ett samarbete mellan