ABF Seniorakademin Solna är ett nätverk inom ABF Norra Stockholms län i samverkan med Solna Folkets Hus. ABF Seniorakademin erbjuder kunskap, bildning och kultur främst på dagtid. Programmet bjuder på en hel rad föreläsningar och kultur som är beläget i Solna Folkets Hus lokaler en fredag i månaden. 

Höstens datum: 22/9, 20/10, 24/11 och 15/12
Tid: 13.00-14.00
Pris: 75 kr inkl. kaffe/te och kaka. 
Biljetter: Köp din biljett här på vår hemsida. Biljetten behöver inte skrivas ut utan ni anger namnet ni bokade biljetterna på när ni kommer.
Begränsat antal platser -köp din biljett innan du kommer.

Tillgänglighetsanpassade lokaler.

Program hösten 2023

Foto: Viktor Gårdsäter
20 oktober Författarsamtal

Krigets dotter

”Jag är min mammas dotter. Dotter av en kvinna. Född att ärva en kamp och en historia levd av generationer kvinnor innan mig.” 

Ala Riani föddes strax efter den islamiska revolutionen 1979, då shahen störtades och ayatollah Khomeini utropade Iran till en islamisk republik. Natten då Ala kom till världen föll bomberna över hennes hemstad.

I Krigets dotter berättar hon sin familjs historia. Om mor- och farföräldrarnas längtan efter ett fritt Kurdistan, om föräldrarnas kamp mot islamisterna som utfärdat ett krig mot de kurdiska områdena i Iran. Minnen från barndomen och den dramatiska flykten till Sverige varvas med historiska utblickar i kampen för frihet i Kurdistan under 1900-talet.

Ala Riani (f. 1980) är skådespelare och har medverkat i produktioner som Kalifat och Det som göms i snö.

 
24 november Underhållning

Pecke Polis om Bedrägerier

Efter 36 år som polis så presenterar Pecke en underhållande föreställning om Bedrägeri. Under den här timmen kommer Pecke att blanda allvar och humor. Ur egen erfarenhet så berättar han om vilka som begår bedrägerier mot äldre, varför man gör detta, hur man går till väga och hur man skyddar sig. Han framför också några goa låtar till akustisk gitarr och berättar om ett eget ärende vad gäller bedrägeri där gärningsmannen blev dömd till drygt 5 års fängelse i Hovrätten.

Föreställningen är lättsam ger med er både kunskap och underhållning.

 
15 december Julavslutning

Sångstund

Julavslutning! Det blir överraskning på scenen och mysiga julsånger med tillhörande gott julfika.

Seniorakademins programgrupp

Vill du engagera dig i Seniorakademins verksamhet? Ta detta tillfälle att gå med i Solna Seniorakademin programgrupp!
Tillsammans med ABF och Solna Folkets Hus planerar ni Seniorakademins föreläsningar och cirklar. Hör gärna av dig redan nu för att få vara med och planera våren 2024 från start. Varmt välkommen med din intresseanmälan!

 
-ett samarbete mellan