ABF Seniorakademin Solna är ett nätverk inom ABF Norra Stockholms län i samverkan med Solna Folkets Hus. ABF Seniorakademin erbjuder kunskap, bildning och kultur främst på dagtid. Programmet bjuder på en hel rad föreläsningar och kultur som är beläget i Solna Folkets Hus lokaler en fredag i månaden. 

Höstens datum: 22/3, 26/4 och 24/5
Tid: 13.00-14.00
Pris: 75 kr inkl. kaffe/te och kaka. 
Biljetter: Köp din biljett här på vår hemsida. Biljetten behöver inte skrivas ut utan ni anger namnet ni bokade biljetterna på när ni kommer.
Begränsat antal platser -köp din biljett innan du kommer.

Tillgänglighetsanpassade lokaler.

Foto: Anders Mohlin

Människor och möten som utrikeskorrespondent

22 mars kl 13.00.
Rolf Fredriksson, under många år SVT:s utrikeskorrespondent i Bryssel, Wien och Tyskland berättar om människor och händelser från Berlinmurens fall fram till idag, om Rysslands krig i Ukraina och utmaningar i EU-samarbetet.

Hälsa bland äldre och digital hjälp

26 april kl 13.00.
Är du nyfiken över Solna stads arbete i hälsa för äldre bland annat om boende, bistånd, hemtjänst och hälsoprojekt? Förvaltningschefen Helena Åhman, som är ny sedan juli i år berättar även om digital teknik och vilken kostnadsfri hjälp man kan få för att fixa i hemmet.

Sommaravslutning

24 maj kl 13.00.
Det blir överraskning på scenen och musik samt tillhörande gott fika.

 

Seniorakademins programgrupp

Vill du engagera dig i Seniorakademins verksamhet? Ta detta tillfälle att gå med i Solna Seniorakademin programgrupp!
Tillsammans med ABF och Solna Folkets Hus planerar ni Seniorakademins föreläsningar och cirklar. Hör gärna av dig redan nu för att få vara med och planera våren 2024 från start. Varmt välkommen med din intresseanmälan!

 
-ett samarbete mellan