Höstlovsfilm Disney 100 år

30 oktober - 3 november kl 10.00 och 13.00

Under hösten 2023 firar Disney 100 år. Det var två bröder vid namn Walt och Roy O. Disney som grundade Disney Brothers Cartoon Studios som idag heter The Walt Disney Company. Deras efternamn är sedan dess förknippat med helmysig familjeunderhållning, banbrytande animation och sjungande prinsessor, och är troligen världens mest kända varumärke. 

1928 skapades Musse Pigg och då han inte blev succé på en gång öppnades dörren för Disney bröderna att ändra filmvärlden, vilket de gjorde. Med åren har Disney vuxit på många vis och består nu av fyra stora områden. De har sitt filmbolag som utöver animerade filmer även kom ut med live-action filmer. 

Walt Disney håller i rekord med flest vunna Oscar enligt Guinness Wolrd Records. Bolaget har även satsat på tv-produktion där de bland annat har en kanal, Disney Channel. Allra senast har de kommit ut med streamingtjänsten Disney+ där filmer och serier från alla tv/filmbolag som Disney äger visas. I USA finns Disneyland, den första av parkerna som Walt Disney öppnade upp år 1955, sedan följdes det upp med parker i Europa och Asien. Det sista stora området är tillverkning av bland annat leksaker och merchandise.  

Disney har något för alla så kom in och fira 100 år jubileum med oss. Se både klassiska animerade filmer och de modernare filmerna och sjung med låtarna du känner igen!

Medlemskap för höstlovsveckan
För att få komma och kolla på film hos oss behövs ett medlemskap som kostar från 100 kr. För 100 kr får ni vid köpet välja om ni vill gå på de animerade filmerna som visas varje dag klockan 10.00 eller Live-actionfilmerna som börjar klockan 13.00. Vi erbjuder även ett paket för 150 kr som ger er möjlighet att gå på hur många av filmvisningarna ni vill under veckan.

Snacksmeny
I medlemskapet ingår en meny med en liten påse chips och festis (endast 1 meny per person och dag även om man har medlemskapet för att se fritt antal filmer). I vår reception finns det möjlighet att köpa läsk, godis och annat gott om man önskar utöver det som ingår i medlemskapet.

Speltider
Animerade filmerna med start kl 10.00 rekommenderas för barn från 7 år.
Live-actionfilmerna med start 13.00 rekommenderas från 7-11 år.

Gruppbokning
Är ni en större grupp som vill komma? Mejla oss för mer information.

Tillgänglighet
Våra lokaler ligger på entréplan i fastigheten och är tillgänglighetsanpassade.

Filmprogram höstlovet

Mulan

Måndag 30 oktober kl 10.00
Hunnerna, under ledning av Shan-Yu, förbereder sig för att invadera Kina. Från kejsaren kommer en inkallelse om krigstjänst till familjen Fa och den åldrade och sjuke fadern förbereder sig för att dra ut i krig. På natten klär dottern Mulan ut sig till man för att ta sin fars plats. Till sin hjälp får hon draken Mushu och lyckosyrsan Cri-Kee.

Vid arméns läger lär Mulan känna flera av de andra krigarna men hon gör inte ett bra första intryck. Tillsammans tränas de av kapten Shang som är son till av armens högsta kapten. Kommer de få reda på att Mulan inte är en man? 

Längd: 1h 27 min
Åldersgräns: 7 år
Regissör: Tony Bancroft, Barry Cook

Skönheten & Odjuret

Måndag 30 oktober kl 13.00
Belle, en klok och självständig ung kvinna försöker befria sin far som tagits till fånga av ett odjur. Trots sin rädsla blir hon vän med slottets förtrollade personal och lär sig att se förbi Odjurets yttre till den sanna prinsens vänliga hjärta. 

Längd: 2 h 9 min
Åldersgräns: 11 år
Regissör: Bill Condon
Originaltitel: Beauty and the beast

 

Lejonkungen

Tisdag 31 oktober kl 10.00

Simba är son till Mufasa som härskar över riket och tanken är att Simba en dag själv ska bli kung. Men vägen dit är lång. Först måste han växa upp och lära sig att ta ansvaret som följer med kungatiteln. Sedan måste han klara alla faror som lurar på en blivande kung. Scar, Simbas farbror, smider nämligen tillsammans med hyenorna planer på att ta över hela lejonriket.  

Längd: 1h 28 min
Åldersgräns: 7 år
Regissör: Roger Allers, Rob Minkoff
Originaltitel: The Lion King

Dumbo

Tisdag 31 oktober kl 13.00
Den före detta cirkusstjärnan Holt Farrier återvänder från kriget och står utan jobb. Cirkusdirektören Max Medici anställer Holt för att ta hand om en nyfödd elefant. Elefantungen Dumbo har överdimensionerade öron och blir retad på den inte alltför framgångsrika cirkusen. Holts barn upptäcker att Dumbo kan flyga och när ryktet sprids får Medicis cirkus besök av entreprenören V.A. Vandervere och trapetskonstnären Collette Marchand, vilka vill göra en stor stjärna av den annorlunda lilla elefanten. 

Längd: 1 h 52 min
Åldersgräns: 7 år
Regissör: Tim Burton

 

Prinsessan & Grodan

Onsdag 1 november kl 10.00
Tiana arbetar hårt för att nå sina drömmars mål - att kunna öppna en egen restaurang i hemstaden New Orleans. När den prinsen Naveen kommer på besök i staden tror hennes stormrika vän Charlotte att hennes dröm att gifta sig med en prins ska gå i uppfyllelse. Den ondsinte voodootrollkarlen Facilier förvandlar dock Naveen till en groda och när Tiana kysser honom för att åter göra människa av honom går det fel och även hon blir en groda. Då börjar deras äventyr för att tillsammans hitta sig tillbaka till människoform.

Längd: 1h 37 min
Åldersgräns: 7 år
Regissör: Ron Clements, John Musker

Aladdin

Onsdag 1 november kl 13.00
Den som har en magisk lampa kan kalla fram en ande som kan uppfylla tre önskningar. Småtjuven Aladdin i Agrabah får tag på lampan och dessutom förälskat sig i sultanens dotter Jasmin. Jasmin vill styra sitt eget liv men pappan vill gifta bort henne. Samtidigt smider den onda trollkarlen Jafar planer på att avsätta sultanen för att själv ta över. 

Längd: 2 h 8 min
Åldersgräns: 11 år
Regissör: Guy Ritchie

 

Herkules

Torsdag 2 november kl 10.00
I antikens Grekland får överguden Zeus och Hera sonen Herkules, som har övermänskliga krafter. Den onde Hades, underjordens härskare, vill göra Olympen till sitt rike och låter kidnappa den lille Herkules. Kidnappningen misslyckas och Herkules tas i stället hand om av ett äldre par. Då förlorar Herkules sina krafter och för att få tillbaka dem så måste han bli en sann hjälte.  

Längd: 1h 33 min
Åldersgräns: 7 år
Regissör: Ron Clements, John Musker

Berättelsen om Askungen

Torsdag 2 november kl 13.00
Ellas far gifter om sig efter att modern tragiskt dött. Ella vill stötta sin pappa när han gifter om sig och välkomnar styvmodern Lady Tremaine och hennes döttrar Gabriella och Petronella in i familjen. Men när Ellas far oväntat dör förändras hennes situation drastiskt och hon tvingas bli styvmoderns och styvsystrarnas hunsade tjänare.

Längd: 1 h 45 min
Åldersgräns: 7 år
Regissör: Kenneth Branagh
Originaltitel: Cinderella

 

Coco

Fredag 3 november kl 10.00
Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker då ett gammalt släktmysterium. 

Längd: 1h 45 min
Åldersgräns: 7 år
Regissör: Adrian Molina, Lee Unkrich

Djungelboken

Fredag 3 november kl 13.00
Den lilla människobabyn Mowgli är föräldralös i Indiens farliga djungel. Han räddas av pantern Bagheera som bär barnet till en vargfamilj. Men några år senare beslutar vargarnas råd att Mowgli ska föras till människornas by för att den lömske tigern Shere Khan har återvänt till djungeln och vill inget hellre än att döda Mowgli.

Längd: 1 h 46 min
Åldersgräns: 11 år
Regissör: Jon Favreau
Originaltitel: The Jungle Book

I samarbete med ABF Norra Stockholms län.