Skolan -En slagpåse för alla

En kväll med allvar & skratt
22/8 kl 18.00-20.30

Skolans framtid i Solna -Möt stadens politiker

Har du frågor och funderingar kring skolorna i Solna? Många skolor har stängt i Solna under senaste åren. Hur ser framtiden ut? Vad vill våra politiker satsa på och lova sina väljare inför kommande val? Vad vill du ställa för frågor om ditt barns skolgång? 

Nu får du chansen att ställa dem direkt till stadens politiker innan valet! Vi har bjudit in kommunpolitikerna på en debatt som kommer att fokusera enbart på skolan och dess framtid i Solna.  Vi har en moderator på plats som lovar oss ordning och reda i klassrummet. Ni som vill kan mejla in frågor i förväg som moderatorn ställer till politikerna åt er, men ni kommer också få chansen att ställa dom direkt under kvällens första del. Kom och hör vad andra Solnabor tänker om den här viktiga frågan.

Moderator för kvällen är Mehran Jazayeri

Tid 18.00-19.00

Medverkande partier
Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Liberalerna, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Fri entré till debatten
Det är kostnadsfritt att komma och lyssna på debatten och partiernas svar på era frågor kring skolorna i Solna. Antal platser är begränsat. De som köper biljetter till kvällens andra akt, standup-föreställningen "Skolan -en slagpåse för alla" har reserverade platser till debatten.


Stand-Up Skolan -En slagpåse för alla

Under kvällens andra del kommer du få vara med om en underhållande och aktuell föreställning om livet i skolan. Det finns många frågor att ställa gällande skolan i Sverige som, hur är det att vara elev och vad är egentligen skolans ansvar när det gäller våra barn? Föräldrarna klagar, lärarna går in i väggen och rektorn sitter upptagen i möte och oroar sig för skolpengen. 

Resultatet från senaste Pisa undersökningen är fortfarande oklart, lärare går in i väggen och var är föräldrarna? Ska skolan undervisa eller uppfostra? I Sverige har skolan blivit en politisk slagpåse, varför inte bara skapa den bästa möjliga skolan utifrån forskning och vetenskap?

Vi välkomnar Malin Appeltofft och Yvonne Skattberg, två komiker som även har arbetat tidigare och arbetar som lärare. De har nu satt ihop en stand-up föreställning för att lyfta problem och företeelser i skolans värld med humor. Malin har framträtt på Raw comedy club vid Slussen, hon driver stand-up klubbar under samlingsnamnet Standup i Hägersten och driver en podcast som heter Äktenskapet med sin man. Yvonne har vunnit priser som bland annat årets kvinnliga stå upp komiker och debutpriset ”Släng dig i väggen”. Hon har även medverkat i flera radio och tv program. Båda har uppträtt i Sverige separat och kommer nu tillsammans för att både underhålla och uppmärksamma skolfrågor.

Tid 19.15-20.30

Biljetter "Skolan -en slagpåse för alla"

Förköp 100 kr / Biljetter säljs vid dörren vid mån av plats  
Förköp säljs tom 18/8.