Det slottstäta Solna - byggnader, människor och händelser

18 okt kl 18.00-19.30

föreläsningen ”Det slottstäta Solna” presenterar Michael Karlsson slotten Karlberg, Ulriksdal och Haga med bilder, citat och cliffhangers. Möt den lille prinsen Karl (han som blev Karl XII) när han 1689 skriver att ”jag önskar att jag må en gång hava den lyckan att följa min pappa i fält”. 

Fundera på vilken betydelse Ulriksdals slottspark har för människors hälsa. Titta närmare på Hagapaviljongens spegelsalong som sägs vara Sveriges vackraste rum. Detta och mycket mer innehåller föreläsningen den 18 oktober. Du är varmt välkommen!


Speltid: Föreläsningen pågår i 1 timme. Tid finns för frågeställning efteråt.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns.

Biljetter: Förköp 100 kr / Biljett vid dörren 125 kr. Förköp säljs tom 13/10.

Tider: Föreläsningen börjar kl 18.00. Kom i tid innan och fika, det ingår i biljetten.

Tillgänglighet: Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade.

Guiden Michael Karlsson

Michael Karlsson är guide, populärhistoriker och föreläsare. En deltagare skrev efter en stadsvandring att ”jag vill ännu en gång tacka för en inlevelsefull, bildad och rolig guidning i dag”. Michael, varför tror du att du ofta får den här typen av respons? ”Mina stadsvandringar och föreläsningar är alltid en blandning av historia, arkitektur, konst, litteratur och stadsplanering. De är både breda och djupa. De långa sambanden och stora sammanhangen är viktiga, men det är ofta detaljerna som deltagare skrattar åt, funderar på och kommer ihåg.” Michael nämner också att varje föreläsning och stadsvandring utgör en fängslande berättelse med en tydlig start och ett tydligt slut där individer och händelser, som har betydelse för vår egen tid, får ta plats.

Läs mer om Michaels olika guidningar på hans hemsida.