Föreläsning Hemberedskap

23 maj kl 18.00-19.30

Hemberedskap är att vara förberedd innan kriser sker. Dagens samhällsstruktur och den sårbarhet vi lever med gör det nödvändigt att vi alla lär oss mer om hur vi kompletterar den beredskap som kommunen och statliga myndigheter har och därmed öka vår egen förmåga att klara oss i en krissituation.

Långvariga elavbrott är besvärliga eftersom tillgången till el är avgörande för hela vår vardag. Utan el kommer det inget vatten ur kranarna. Det går inte att hålla bostaden varm. Spisen, mikron, kaffebryggaren och vattenkokaren går inte att använda. Då är det bra om du är förberedd och vet hur du trots allt kan laga mat, hålla värmen inomhus, sköta din hygien och framför allt, få tag i rent vatten. Denna föreläsning erbjuder dig information om hur du kan klara dig de första 72 timmarna i hemmet om en krissituation skulle inträffa.


Speltid: Föreläsningen pågår i 1 timme. Tid finns för frågeställning efteråt.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns.

Biljetter: Fri entré.

Tider: Föreläsningen börjar kl 18.00. Gäster är välkomna för en fika innan, finns att köpa i receptionen.

Tillgänglighet: Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade.

Denna föreläsning görs i samarbete med Civilförsvarsförbundet och ABF.

Studiecirkel

Att lära sig mer tillsammans om svåra situationer är en av de bästa sätten att förbereda för en krissituation. Du får en grundläggande kunskap i att preppa, förbereda och stärka beredskapen vid samhälleliga kriser, pandemier, extremväder och infrastrukturkrascher och hur man bäst stärker förmågan att tillgodose grundläggande behov som mat, värme och information. Cirkeln utgår från boken "Boken om hemberedskap" framtagen av Civilförsvarsförbundet i samarbete med ABF.

Cirkelstart Söndag 5 juni 13.00-14.30, 3 gånger
Kursavgift: 350 kr

Mer information och anmälan maryam.dorbegi@abf.se.   Det går bra att anmäla sig i samband med föreläsningen den 23/5.