Levande hav

Utställningen visas 2 - 29 oktober

Mån-Tors 08.00-16.00 Fre 08.00-15.00
Extra öppet meddelas under hösten.

I Solna Konsthall ställer fotografen Daniel Lamborn ut en fotoutställning om livet i tropiska hav. Det här är en utställning som tar upp vikten av att hålla våra oceaner rena och friska – och bevara allt fantastiskt djurliv som lever i dem – blandat med korta fakta om vackra och märkliga djur.

”Det är oerhört sorgligt och högst oroväckande att se och höra hur det är ställt med haven och de marina ekosystemen – och framför allt åt vilket håll det pekar. Jag hoppas att jag genom mina bilder kan bidra till att få upp ögonen för allt det vackra som är rent livsnödvändigt att skydda och bevara.”

Daniel Lamborn

Daniel Lamborn är en fotograf från Stockholm som framförallt fotograferar vilda djur, och han har alltid haft en särskild passion för världen under ytan så länge han kan minnas. Daniel började med undervattensfotografering 2006, och han beskriver att ju mer man upptäcker och ju mer bekant man blir med alla fantastiska varelser som bor i haven, desto roligare blir det!

Daniel tycker det är oerhört sorgligt och högst oroväckande att se och höra hur det är ställt med haven och de marina ekosystemen – och framför allt åt vilket håll det pekar. Han hoppas att genom sina bilder kunna bidra till att få upp ögonen för allt det vackra som är rent livsnödvändigt, för oss människor, att skydda och bevara.

Parallellt med Levande Hav kan ni se utställningen Natur och Stadsliv av Rolf Lamborn.