Även Vårsalongen drabbas av coronavirusets framfart


Med anledning av att Folkhälsomyndigheten höjt risknivån till den högsta gällande coronavirusets samhällsspridning i Sverige, väljer nu Solna Konsthall att ställa in Vårsalongen. Bara vernissagen innebär många gäster på en begränsad yta och utställningen i sig har många besökare, med hänsyn till smittorisken har vi valt att ställa in Vårsalongen.

-Det känns verkligen i hjärtat att ställa in Vårsalongen då vi och många andra i Solna ser fram emot den varje år, säger Patrick Nyberg som är ansvarig för konsthallen.

När inlämningen till årets Vårsalong avslutades på tisdagen slogs rekordet för antalet inlämnade verk. Ända fram till stängning kom totalt 99 förhoppningsfulla konstnärer och till slut räknades hela 185 bidrag in. Det skall jämföras med fjolårets Vårsalong då drygt 120 verk kom in till Solna Konsthall.

-Vi vill verkligen rikta ett stort tack till alla som ville vara med! Vi är oerhört stolta över Solna Konsthalls framgång och att Vårsalongen uppskattas av så många, avslutar Patrick Nyberg.

Många kulturevenemang ställs in i hela Solna, stora som små, kan vi med det här beslutet bidra till att minska smittorisken så måste säkerheten få gå först.


Vårsalongen skulle ha pågått 19 mars - 22 april.

 

Skytteholmsvägen 2 
010-601 16 00
bokning@solnafolketshus.se
Hitta hit
Ordinarie öppettider:
Mån - tors 08.00 - 16.30
Lunchstängt 12.00 - 13.00
Fre 08.00 - 12.00
Avvikande öppettider
Solna Konsthall öppettider