Vandringsutställning Pippi på fåglar

Utställningen visas 13-24 maj

Mån-Tors 08.00-16.00  Fre 08.00-15.00
Extra öppettider meddelas senare.

På våren piper, kraxar och kvittrar det runt om oss. Det är våra vänner fåglarna som gör sig hörda. De finns nästan överallt. De bor i skogen, i staden, vid åkern och vid havet.

Det finns många sorters fåglar. Alla har fjädrar, vingar och näbb. De flesta kan flyga, men inte alla. Vissa är färgglada, andra är grå. Många flyger till varmare länder när det blir höst i Sverige. Andra stannar kvar hela året.

I utställningen Pippi på fåglar får du bekanta dig med olika sorters fåglar. Hoppas du blir nyfiken och också får pippi på fåglar!

Pippi på fåglar är en liten utställning om fåglar för barn i åldrarna 5 till 9 år. Vår önskan är att utställningen på ett lekfullt sätt skapar nyfikenhet på och intresse för de vilda fåglar som lever runt om oss.

Fåglarna i utställningen är skapade av Leif Högström och Ville Högström som båda är konstnärer och scenografer. Utställningen är producerad av Folkets Hus och Parker.

Fri entré.


Vad ni kan förvänta er av utställningen
Utställningen består av tre delar. Den ena utgörs av skärmar med naturtroget avbildade fåglar och en ”fågelholk” där barnen kan sitta och läsa och bläddra i barnböcker om fåglar. Förutom att låta barnen bekanta sig med några vanliga, vilda fåglar vill vi väcka deras lust att skapa.

Fåglar är fantasieggande djur och förekommer ofta i fabler och sagor. Därför innehåller utställningens andra del fantasifåglar och förmänskligade fåglar i vardagliga situationer.

Den sista delen av utställningen består av 9 fågelholkar. Bland dessa bjuds ni in till att gå på en tipspromenad och upptäcka de olika fåglarna som bor i holkarna.

Handledning till pedagoger som vill besöka utställningen med barngrupper

Nedan finns en handledning som är tänkt som inspiration för dig som ska besöka utställningen tillsammans med förskole- eller lågstadiebarn. I handledningen har vi samlat några enkla fakta om fåglar samt tips på aktiviteter och skapande verksamheter som kan genomföras efter utställningsbesöket. I utställningen finns även en väska med pedagogiskt material och några kikare som kan tas med utomhus och användas för fågelskådning.


Alla utställningar i Solna Konsthall sker i samverkan med ABF Norra Stockholms län.