PREMIÄR av utställningen
Monsterskola med Nelly Rapp

11 - 20 sep

Hej,
Det är jag som är Nelly Rapp och jag är en monsteragent.
”Vad är en monsteragent?” undrar säkert du.
Jo, det är alltså en person som bekämpar monster och spöken.
”Ha ha”, skattar du kanske. ”Vad är det för rövarhistorier? Det finns väl inga monster heller. Och spöken – det är bara småbarn som tror på sånt!”
Jag förstår om du säger så, för så trodde jag också – tidigare.
I dag tror jag inte – jag vet att de finns!

 

NELLY RAPP

I utställningen Monsterskola med Nelly Rapp får barnen möta monster av alla dess slag. Här finns vampyrer, varulvar, jättar men också spöken och andra väsen. Tillsammans med monsteragenten Nelly Rapp får de lära sig mer om monster från böckerna om henne men även om monster genom tiderna och från andra kulturer.

Är alla monster alltid onda och otäcka? Eller finns det kanske en annan sida om vi lär känna dem närmare? Utställningen ställer frågor om rädslor för det som är annorlunda. Det kommer även att produceras ett pedagogiskt material till utställningen.

Författaren Martin Widmark har skrivit ett 20-tal böcker om monsteragenten Nelly Rapp och i dag illustreras böckerna av Emil Maxén. 2020 kom den första filmen som belönades med flera guldbaggar.

Samarbete med  Solna bibliotek

Vi kommer samarbeta med Solna bibliotek kring denna vandringsutställning från Folkets Hus och Parker. Vi brukar tillsammans bjuda in skolor för att besöka biblioteket där klasserna erbjuds information om aktuella böcker man kan läsa av författaren och ämnet, och därefter ta en gemensam promenad till Solna Konsthall för att få en presentation och guidning i utställningen.

Kring Monsterskola med Nelly Rapp kommer Solna Konsthall bjuda in skolor att delta i ett skrivprojekt. Vi uppmanar alla fantasifulla elever att själva eller klassvis skriva ner en egen monsterberättelse. Mer information kommer inom kort.