Från humör till kulör
Utställningen visas 29/5-16/6

Konstutställning av Kajsa Bergström.

Öppettider mån-tors 8.00-16.00 fre 8-15. Extra öppet till 18.00 29-31/5, 13/6 och 15/6. Stängt 5-6/6.

En utställning som dras åt det abstrakta hållet, inspirerat av vad som pågår på insidan.
-Målandet är en frizon där jag ohämmat kan ge utlopp för känslor och intryck. Jag följer inga regler, bara känsla, säger Kajsa själv om sin konst.

Kajsa Bergström målar på canvas och papper i olika storlekar. Hennes minsta verk är i storlek A4 och de största brukar röra sig upp till 80x80 cm. Hon använder sig av olika blandtekniker och verktyg.

Kajsa har alltid älskat färg och form och målade fantasifulla figurer som barn. I tonåren spenderade hon timmar på golvet där hon låg med penslar och målade abstrakta former på textil. Som inspiration hade Kajsa musiken. Som 18- åring blev hon Dj inom elektronisk dansmusik. Kulturen kring musiken var väldigt färgstark. Tillsammans med musik, dekor, ljus, färger och spännande miljöer, hittade hon ”hem”.

-Jag fick fritt utrymme att uttrycka mig. Detta ledde till att jag gick några fristående kurser i måleri och kroki. Därpå följde ett konstnärligt basår på konstskola. Min upplevelse av basåret var att jag kände mig begränsad. Att jag med mitt abstrakta och färgstarka uttryck inte passade in. Efter utbildningen lade jag målandet på hyllan och intalade mig själv att jag inte kunde måla. I stället tog karriären som Dj vid, berättar Kajsa.

Nu vid 2022/2023 börjar cirkeln att slutas. Kajsa har varit verksam som Dj i 28 år. Antalet spelningar har av naturliga skäl minskat. I stället återupptog hon målandet under sommaren 2022 i avskildhet uppe I Norrland där ingen skulle kunna se henne. Sedan dess har hon hunnit göra över 100 målningar. Det var 26 år sedan hon sist målade och hade ingen tanke på att fortsätta, men nu kan Kajsa inte sluta!

Kajsa älskar det abstrakta och expressionistiska målandet. Hon arbetar med akrylfärg, sprayfärg, markers och kritor på papper och canvas. Hela beskriver det som att hela hennes inre bubblar av färg och musik och det är det som kommer fram när hon målar.

Varmt välkomna!

Fri entré.


Du kan läsa mer om Kajsa via länken nedan.
https://artistarena.co/portfolio/kajsa-bergstrom/