Evenemang 

Varmt välkomna till våra evenemang! Det händer mycket och något för alla i våra lokaler. Vi erbjuder kulturevenemang med föreläsningar och musikaftnar på kvällstid. Seniorakademins program erbjuder föreläsningar på dagtid. I vår egna filmklubb är man som medlem med och påverkar filmprogrammet. All kultur sker i samverkan med ABF Norra Stockholms län. 


På äldreboendet får vi möta vårdaren Katrin och städaren Simon. Tillsammans beger sig de fem personerna ut på en husbilsresa genom Europa. Läs mer.


Välkomna på vernissage av utställningen DAGG med textilier, måleri, teckningar och foton av Johanna K. Klamming. Läs mer.


Johans hörna utlovar ett mysigt möte med skådespelaren Reuben Sallmander. Kvällen bjuder på svängig live-musik och ett härligt samtal mellan Johan och vår gäst för kvällen. Läs mer.


Seniorakademin bjuder in till sopplunch och under den här träffen får ni möjligheten att prova på akvarell. Läs mer.


 Hur många slott finns det i Solna? Solnaguiden Michael Karlsson ger en färgrik exposé från 1600-talet till vår egen tid. Läs mer.


Casablanca - En stad som det är lätt att ta sig in i men svårare att lämna, särskilt om nazisterna är ute efter dig. Motståndsmännens ledare Victor Laszlo tillhör de eftersökta och hans enda hopp är Rick Blaine, en cynisk amerikan som inte fjäskar för någon… Läs mer.


Ta chansen att träffa konstnären Johanna K. Klamming som har sin utställning hos oss 26/9-2/11. Läs mer.


I Filmstaden i Råsunda spelades över 500 filmer in mellan 1920 och 1971, främst i regi av Sveriges dåvarande största filmbolag, Svensk Filmindustri. Vi kallar denna tid för drömfabriksåren. Läs mer.


Författaren Anders Rydell kommer att hålla en föreläsning och berätta mer om hur nazisterna försökte förstöra det kulturliv som fanns innan kriget utbrutit. Utställningen som visas i konsthallen är baserad på två av hans böcker. Läs mer.


Hur arbetas vårt fina kulturprogram fram?
Läs mer 
om vårt arbete.
Seniorakademins program är på dagtid och
för dig 
som är 55+. Läs mer.
Vår egna Filmklubb där du som medlem är med och påverkar innehållet. Läs mer.

Prenumerera på Solna Folkets Hus nyhetsbrev

Var säker på att inte missa något. Registrera dig till vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post via länken nedan. Nyhetsbrevet skickas ut en vecka innan varje evenemang.